Help! SuperSearch seems to be down ...

Forum to discuss the NewsLeecher SuperSearch Service.
• Before posting SuperSearch questions, please read the SuperSearch Usage Guide.
• The current SuperSearch status is listed on the Services Status Page.
Forum rules
IMPORTANT : Be sure to read the NewsLeecher forums policy before posting.
Locked
nick2007
Posts: 11
Joined: Thu Oct 12, 2006 12:02 pm

Post by nick2007 »

I am TOTALLY frustrated !!!!!! :? :? :?

I own an XP sp2 system with the latest gear on it...

I've tried EVERY possible way through this PROBLEM (cleared cache from both IE anf FF, looked into firewall, eventhough nothing had changed during SS working days, even the license key changed).

NOTHING HAPPENS. THE SUPER(???)SEARCH ENGINE IS DOWN SEVERAL DAYS NOW, AND IT KEEPS STAYING THAT WAY...... :x :x :x

Please, give me a SOLUTION. QUICK. :!: :!:

rjulie
Posts: 14
Joined: Sun Jun 26, 2005 6:06 am

Post by rjulie »

Im very desapointed, quick for solution

Thank

doubledutch
Posts: 2
Joined: Fri Oct 22, 2004 4:05 pm

Post by doubledutch »

see in the forum (supersearch topic) the link to a rootsupdate from the MS site!! It is a selfextracting exe file and it works!! :P

cokecane
Posts: 19
Joined: Fri Apr 13, 2007 9:55 pm

the link to a rootsupdate from the MS site

Post by cokecane »

pop a link in here so i can see it please as i can not find a topic with the link to a rootsupdate from the MS site included. thanks in advance double dutch

User avatar
Smudge
Site Admin
Posts: 10034
Joined: Tue Aug 17, 2004 1:42 am

Post by Smudge »

The root certificate update is detailed in the Getting Super Search to Work thread.
Please be aware of and use the following pages...
Services Status Page : SuperSearch and Usenet Access server status, retention, server load, indexing time, etc.
Support Request Form : Use this if you have a problem with billing or account status. The forum is only for NewsLeecher application issues.

undac
Posts: 20
Joined: Sun Jul 17, 2005 3:57 pm

Post by undac »

is SS working for ANYONE?

it worked ramdomly for me a on the 12th after being dead for a whole day
but it hasn't worked since then

front page still says getting new servers "very soon" even though the post is a week old

at least I get a response from the server now, the first couple of days it would just hang on "waiting for response"

infiniter
Posts: 43
Joined: Sat Mar 26, 2005 7:43 pm

Post by infiniter »

Down for me since about 3 days now. Already fetched a new key.

Will someone finally fix this? We are paying for it! :?

cokecane
Posts: 19
Joined: Fri Apr 13, 2007 9:55 pm

Mine is working again after 5 days.

Post by cokecane »

I have to admit the Internet Explorer SSL and Root Certificates were the problem :oops: . I updated it and walla! :D I obtained it from the following link. I hope it works for you guys too.

http://download.windowsupdate.com/msdow ... otsupd.exe

I'm hoping it stays working. :roll:

infiniter
Posts: 43
Joined: Sat Mar 26, 2005 7:43 pm

Re: Mine is working again after 5 days.

Post by infiniter »

cokecane wrote:I have to admit the Internet Explorer SSL and Root Certificates were the problem :oops: . I updated it and walla! :D I obtained it from the following link. I hope it works for you guys too.

http://download.windowsupdate.com/msdow ... otsupd.exe

I'm hoping it stays working. :roll:
Yes, it worked!

Well, regarding the fact that the news of NL are also not working because of certificate problems, this makes sense. But why isn't NL telling this? If it can't connect to the news page, it should put a message into the log.
The same with the SS. Where do we know that is seems to use SSL?

undac
Posts: 20
Joined: Sun Jul 17, 2005 3:57 pm

Post by undac »

So here's the hoops I'm jumped through:
Installed new root certificates.
Added the two adresses in trusted zones in IE.
Installed the certificate.
Disabled my firewall.
Made sure system dates wore correct (in windows and BIOS).
Changes regional settings to english (US).
Restarted NL about 50 times. ;)
Tried the alternate port settings in NL.
Cleared the IE cache (I even tried clearing everything so now I have to put in all my passwords all over again).
Tried setting IE security to Low.
Tried the alpha version (3.9b9T1) of NL.
Checked the HOST file.

I also tried a bunch of random stuff that I don't even remember now.
Status:
Instead of just hanging at awaiting response it now spits out an error message after quite some time (Unable to recieve a reply from the ...").
Also, in the 3.8b8 release which is dependent on IE I could see the newspage. In the 3.9b9T1 release I can't see the news page.


So I've spent all this time, put my computer at risk, lost my passwords (due to overdiligence on my behalf but still) and still I can't get the damned thing to work.

Important to note is that on my side NOTHING has changed from the day SS worked 'til the day it stopped working.

When the problems started I could sporadically reach the XXX search and one single time I could reach the general SS search.
Now I can reach neither.

User avatar
Spiril
Site Admin
Posts: 4278
Joined: Fri Nov 07, 2003 3:11 am

Post by Spiril »

Undac,

Pls try installing NewsLeecher v3.9 beta 9 and see if the following line is reported in the NewsLeecher log:

"SuperSearch has successfully initialized ...".

Do you see that line, or does the log report that it couldn't initialize SuperSearch?

Also, just below the "SuperSearch has initialized" log line, there is a SuperSearch connection info log line. Could you copy/paste that and post it here?
bug fixed. no idea how. hate it when that happens. trying to break it again now. will. not. be. defeated.

TWS
Posts: 4
Joined: Thu Oct 18, 2007 11:59 pm
Location: Denmark

Post by TWS »

Just reinstalled vista, applied fixes and workarounds, still it says supersearch initializing......

19-10-2007 00:58:35 Launching NewsLeecher v3.9 Beta 9.
19-10-2007 00:58:35 Copyright© NewsLeecher.com 2007. All Rights Reserved.
19-10-2007 00:58:35 File & Folder Locations ...
19-10-2007 00:58:35 * NewsLeecher App Folder: C:\Program Files\NewsLeecher\
19-10-2007 00:58:35 * Settings File Location: C:\Users\Torben W Stevn\AppData\Roaming\NewsLeecher\setup.dat
19-10-2007 00:58:35 * Data Folder Location : C:\Users\Torben W Stevn\AppData\Roaming\NewsLeecher\
19-10-2007 00:58:35 * Temp Folder Location : C:\Users\Torben W Stevn\AppData\Roaming\NewsLeecher\Temp\
19-10-2007 00:58:35 File logging is: Disabled.
19-10-2007 00:58:35 Loaded and initialized PAR2 checking and repairing functionality (dll v1)...
19-10-2007 00:58:35 Loading Download Queue ...
19-10-2007 00:58:35 * Loaded 0 (0 outdated) articles from cache.
19-10-2007 00:58:35 * Loaded 0 (0 outdated) article parts from cache in 0 milliseconds.
19-10-2007 00:58:35 Loading Server Search Results ...
19-10-2007 00:58:35 * Loaded 0 (0 outdated) articles from cache.
19-10-2007 00:58:35 * Loaded 0 (0 outdated) article parts from cache in 0 milliseconds.
19-10-2007 00:58:35 Loading Super Search Results ...
19-10-2007 00:58:35 * Loaded 0 (0 outdated) articles from cache.
19-10-2007 00:58:35 * Loaded 0 (0 outdated) article parts from cache in 0 milliseconds.
19-10-2007 00:58:35 Loaded ID-list for downloaded files (0ms) :: 0 of 0 IDs deleted from list because they were outdated.
19-10-2007 00:58:36 SuperSearch has successfully initialized ...
19-10-2007 00:58:36 * SuperSearch Conn. Info: Gen.IP="74.86.192.216" :: Ero.IP="74.86.192.217" :: Ports="", "".
19-10-2007 00:58:51 * Saved 0 articles to cache.
19-10-2007 00:58:51 * Saved 0 article parts to cache in 0 milliseconds.

Hope to get this resolved soon !

User avatar
Spiril
Site Admin
Posts: 4278
Joined: Fri Nov 07, 2003 3:11 am

Post by Spiril »

TWS,

Try to restart NewsLeecher and see if that helps. I think SuperSearch works for you now. If it doesn't, pls post your NL log again.
bug fixed. no idea how. hate it when that happens. trying to break it again now. will. not. be. defeated.

undac
Posts: 20
Joined: Sun Jul 17, 2005 3:57 pm

Post by undac »

new beta made everything work again, thanks!

TWS
Posts: 4
Joined: Thu Oct 18, 2007 11:59 pm
Location: Denmark

Post by TWS »

Nope, sorry to say, still same.
Only difference is now i see the actual portnumbers used.....

19-10-2007 11:21:44 Launching NewsLeecher v3.9 Beta 9.
19-10-2007 11:21:44 Copyright© NewsLeecher.com 2007. All Rights Reserved.
19-10-2007 11:21:44 File & Folder Locations ...
19-10-2007 11:21:44 * NewsLeecher App Folder: C:\Program Files\NewsLeecher\
19-10-2007 11:21:44 * Settings File Location: C:\Users\Torben W Stevn\AppData\Roaming\NewsLeecher\setup.dat
19-10-2007 11:21:44 * Data Folder Location : C:\Users\Torben W Stevn\AppData\Roaming\NewsLeecher\
19-10-2007 11:21:44 * Temp Folder Location : C:\Users\Torben W Stevn\AppData\Roaming\NewsLeecher\Temp\
19-10-2007 11:21:44 File logging is: Disabled.
19-10-2007 11:21:44 Loaded and initialized PAR2 checking and repairing functionality (dll v1)...
19-10-2007 11:21:45 Loading Download Queue ...
19-10-2007 11:21:45 * Loaded 0 (0 outdated) articles from cache.
19-10-2007 11:21:45 * Loaded 0 (0 outdated) article parts from cache in 0 milliseconds.
19-10-2007 11:21:45 Loading Server Search Results ...
19-10-2007 11:21:45 * Loaded 0 (0 outdated) articles from cache.
19-10-2007 11:21:45 * Loaded 0 (0 outdated) article parts from cache in 0 milliseconds.
19-10-2007 11:21:45 Loading Super Search Results ...
19-10-2007 11:21:45 * Loaded 0 (0 outdated) articles from cache.
19-10-2007 11:21:45 * Loaded 0 (0 outdated) article parts from cache in 0 milliseconds.
19-10-2007 11:21:45 Loaded ID-list for downloaded files (0ms) :: 0 of 0 IDs deleted from list because they were outdated.
19-10-2007 11:21:45 SuperSearch has successfully initialized ...
19-10-2007 11:21:45 * SuperSearch Conn. Info: Gen.IP="74.86.192.216" :: Ero.IP="74.86.192.217" :: Ports="119", "23".
19-10-2007 11:22:01 * Saved 0 articles to cache.
19-10-2007 11:22:01 * Saved 0 article parts to cache in 0 milliseconds.

Checked firewall etc, all looks fine...

Locked