Page 1 of 2

8.0 beta 1 queue not downloading

Posted: Fri Jun 28, 2019 9:51 am
by wvd-vegt
I added some small items to the download queue but nothing happens (updating newsgroups however works).

Re: 8.0 beta 1 queue not downloading

Posted: Fri Jun 28, 2019 12:39 pm
by Antonin
I am experiencing the same behaviour.

Re: 8.0 beta 1 queue not downloading

Posted: Sat Jun 29, 2019 9:19 am
by Laraman
Same here, 7 final working fine, items in download queue. Close down install 8 beta 1. Restart program items in queue sit there waiting to connect but nothing happens. Uninstall and return to 7 final and all starts working again

Re: 8.0 beta 1 queue not downloading

Posted: Tue Jul 02, 2019 8:05 pm
by webadder@gmail.com
Same here, even after re-importing that nzb file.

Re: 8.0 beta 1 queue not downloading

Posted: Tue Jul 02, 2019 9:01 pm
by Antonin
It appears to be a common problem. On the positive side, when downloading works, the throughput appears to be faster than with V7.

Re: 8.0 beta 1 queue not downloading

Posted: Fri Jul 05, 2019 7:50 pm
by Laraman
So how do we fix this ?

Re: 8.0 beta 1 queue not downloading

Posted: Sat Jul 06, 2019 1:15 pm
by Antonin
Laraman wrote:
Fri Jul 05, 2019 7:50 pm
So how do we fix this ?
We wait.

Re: 8.0 beta 1 queue not downloading

Posted: Sat Jul 06, 2019 4:09 pm
by noblemd
Laraman wrote:
Fri Jul 05, 2019 7:50 pm
So how do we fix this ?
Have you tried:

Toolbox - Advanced - Perform Backup (Toolbox --> upper right corner)

Image

Then quit & restart NewsLeecher.

Normally, the download resumes after you Perform Backup, quit and restart NL.

*****************************************************************

Occasionally have to END TASK when this occurs:

Image

and never goes away. After END TASK & restart download resumes.

*****************************************************************

It is very important in case you have to END TASK that you Perform Backup before any other actions.

****************************************************************

Also occasionally, deleting current queued files is necessary when NL displays a message that it cannot create folder/files.
Delete currently queued files, Perform Backup, quit & restart NL - restart (re-queue) the previous queued file download.

Re: 8.0 beta 1 queue not downloading

Posted: Sat Jul 06, 2019 8:26 pm
by Antonin
Interesting. I'll definitely try it, but I'd rather see this and other reported problems fixed as quickly as possible. I believe that is the purpose behind releasing a Beta to the field - identifying the last set of bugs, and getting them fixed asap.

Re: 8.0 beta 1 queue not downloading

Posted: Thu Jul 11, 2019 5:21 pm
by wvd-vegt
Does not solve this issue (at least for me). NL still refuses to download.

Re: 8.0 beta 1 queue not downloading

Posted: Thu Jul 11, 2019 8:11 pm
by noblemd
I am experiencing the same behaviour.
Not sure from the posts whether the issue is, downloads occasionally get stuck or if you can never download.

The previous suggestion does not "FIX" the downloads get stuck issue - It is a workaround. - see below for another possible fix if you cannot download at all.

Another suggestion: Check the following:

In Advanced Tweaks SET - Download Pause While Repair & Extract - to ---> FALSE <---

If set to TRUE ---> downloads will be disabled.

Image

Found this issue in V8B1 Forum Release 5 and forgot that there is a problem with this setting - would have mentioned it earlier.

Once again, not sure if this is your problem, but it is worth trying.

Just to verify this is still a problem, I tried setting Download Pause While Repair & Extract to TRUE and could not download.

As soon as I set Download Pause While Repair & Extract to FALSE, downloads resumed.

Re: 8.0 beta 1 queue not downloading

Posted: Thu Jul 11, 2019 8:45 pm
by Laraman
No good for me, still have to revert to 7 final to get to work. But keep coming up with any ideas

Re: 8.0 beta 1 queue not downloading

Posted: Thu Jul 11, 2019 10:36 pm
by Antonin
Laraman wrote:
Thu Jul 11, 2019 8:45 pm
No good for me, still have to revert to 7 final to get to work. But keep coming up with any ideas
Same here. I spent about an hour with the 8.0 beta, recognized its several shortcomings, and reverted back to V7 GA. I do find it somewhat concerning that there have been no comments from Spiril or Scuba since the beta was released on June 25. As I've said before, don't release a beta to the field unless you're prepared to handle the flood of bugs that will be reported. I'm willing to bet that we won't see the next beta until September at the earliest.

Re: 8.0 beta 1 queue not downloading

Posted: Fri Jul 12, 2019 3:05 pm
by noblemd
When I have time, I will go through the settings one by one and see if there are any other settings that prevent downloading files like the Download Pause While Repair & Extract being set to True.

Re: 8.0 beta 1 queue not downloading

Posted: Mon Jul 15, 2019 7:52 pm
by wvd-vegt
It consistently happens for everything i try to download (nzb or supersearch). Pause/resume do not work. Bots show Offline, connect on demand.

Downloading headers and super-searching work ok (and manage to connect)

Machine is connected by wire (so no wifi but it has wifi hardware).
Latest win10 version, fully patched.